Hírek


2015.11.03.

Meghívó FÉRFI Bibliaórára

Ha férfi vagy, légy férfi,               Legyen elved, hited, És ezt kimondd, ha mindjárt      Véreddel fizeted.            Petőfi Sándor

Meghívó FÉRFI Bibliaórára 2015. november 5. csütörtök 18 órára a pákozdi Református Lelkészi Hivatalba.

Igaz-e, hogy a férfiaknak fontosabb a sikerélmény, mint a nőknek? Ha igen, mit tekintünk sikernek és hogyan érhetjük el azt? Utat mutat-e a BIBLIA ilyen és hasonló kérdésekben?

Közösen fogalmazzuk meg további kérdéseinket és közösen keressük a választ.

Szeretettel várjuk Önt és barátait                 

Kardos Péter lelkipásztor

 


Részletek
2015.11.05.

Felhívás gyertyagyújtásra

Tisztelt Hölgyek és Urak!

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága (a továbbiakban, mint HáEmGo) és 16 tagszervezete a Krajczáros Alapítvány koordinálásával 2015. november 11-én nemzetközi gyertyagyújtási akciót szerveznek. Felkérjük Önt és a háborúkban elhunyt katonáink ma élő hozzátartozóit, a közéletünk jeles képviselőit, a művészeket, tudósokat, felnőtteket és gyerekeket, valamint az iskolák, önkormányzatok, egyházak, magyar és külföldi civil szervezetek képviselőit, a katonai szervezetek illetve fegyveres testületek parancsnokait, diplomatákat, hivatalok, intézmények vezetőit, a vállalkozások menedzsmentjét, tulajdonosait, nyugdíjasokat – vagyis mindenkit -, hogy csatlakozzanak e közös megemlékezéshez. Kérjük minden kedves (a kezdeményezésünkkel azonosuló) Partnerünket, hogy a jelzett napon 11 óra 11 perckor a lakóhelyük szerinti emlékműnél, katonai temetőben, parcellákon vagy a lakásuk illetve üzemeltetett létesítményük, iskolájuk ablakában, bejáratánál legalább egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt magyar és más nemzetek katonái iránt. Célunk, hogy a „közös Európában együtt emlékezés” jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását. 

/images/uploaded//File/gyertyagyujtasok/krajczaros_alapitvany_felhivasai.pdf


Részletek